SOCIAL & CULTURAL EVENTS CONFERENCE & CORPORATE EVENTS THE HUB SCIENCE

Daniel Avery & Xosar

06 Δεκεμβρίου 2013, 21:00

Yes it does!! Sure it does!! And Plisskën Festival present :
Daniel Avery (Phantasy, Fabric)
Xosar (L.I.E.S , Rush Hour)
Support dj Sets by Bad Spencer & The Dreamer

Είσοδος : 6 ΕΥΡΩ
Ποτά : 5 ΕΥΡΩ Μπύρα: 3 ΕΥΡΩ

Τη συνεργασία μεταξύ του καθιερωμένου φεστιβάλ ανεξάρτητης, εναλλακτικής μουσικής της πόλης, γνωστό και ως Plisskën Festival, και του DIY party Yesitdoes!!Sureitdoes!! δεν μπορεί κανείς εύκολα να την θεωρήσει μη αναμενόμενη καθώς πρόκειται για 2 ομάδες ανθρώπων των οποίων η φιλοσοφία ταυτίζεται σε πολλά σημεία αλλά πάνω από όλα σε ένα : σκοπό έχουν να προσφέρουν στο κοινό τους δείγματα γραφής από τις καινούριες τάσεις και τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες που έχει να παρουσιάσει η ανεξάρτητη μουσική σκηνή. Με κοινή βάση την αγάπη (και) για την ηλεκτρονική/χορευτική μουσική αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα μεγάλο party, ένα μίνι φεστιβάλ, στο φιλόξενο Hub των Πετραλώνων. Μαζί μας ο Daniel Avery &η Χοsar , δύο από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα αυτή τη στιγμή στην ανεξάρτητη χορευτική μουσική, 2 καλλιτέχνες που δεν είναι μόνο ως ονόματα «φρέσκοι» αλλά πάνω από όλα «φρέσκος» είναι ο ήχος τους και ξεφεύγει από τα τετριμμένα της σύγχρονης club κουλτούρας.

Στην προσπάθεια να είναι το event προσιτό σε όλους και να δημιουργηθεί η καλύτερη δυνατή ατμόσφαιρα οι συνδιοργανωτές ( οι δυο ομάδες καθώς και τα venues Hubαλλά και Κ44 και Death disco που θα αναλάβουν τα μπάρ) όρισαν χαμηλή τιμή εισόδου (6 ΕΥΡΩ ) αλλά και πολύ χαμηλές τιμές για τα ποτά (5 ΕΥΡΩ για τα απλά ποτά και 3 ΕΥΡΩ για τις μπύρες). Ελπίζουμε το Αθηναϊκό κοινό να ανταποκριθεί στο κοινό μας κάλεσμα και το τέλος της χρονιάς να μας χαρίσει μια από τις καλύτερες βραδιές του 2013!

Λίγα περισσότερα για τους καλλιτέχνες:

DanielAvery (UK)
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι όσο αφορά την χορευτική μουσική ο DanielAvery είναι ανάμεσα στα 2-3 πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα του 2013. Αν και νεαρός στην ηλικία, είναι ήδη εδώ και χρόνια resident του διάσημου Λονδρέζικου Club Fabric και είχε παίξει σε όλα τα μεγάλα parties και clubs της Ευρώπης. Η εντονότερη ενασχόληση του με την παραγωγή τα τελευταία χρόνια, τράβηξε την προσοχή σημαντικών ανθρώπων της σκηνής που τον στήριξαν δημόσια στα πρώτα βήματα και αποτέλεσαν τους κύριους υπέρμαχους του ήχου του. Ο λόγος για τους Andrew Weatherall και Erol Alkan . Ο τελευταίος μάλιστα έσπευσε να τον εντάξει στο διάσημο ανεξάρτητο label του (Phantasy) μέσω αυτού κυκλοφορεί τα καλύτερα έως τότε EP του και πρόσφατα το πρώτο του LP με τίτλο «DroneLogic» . Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως ο ήχος του δεν θυμίζει σχεδόν τίποτα από τον ήχο που ακούμε κατά κόρον από τους σύγχρονους παραγωγούς και εκφράζει ένα καλλιτέχνη που μεγάλωσε με κιθάρες και κατέληξε dj της ηλεκτρονικής μουσικής. Κάποιοι μάλιστα χαρακτήρισαν τον ήχου του “acid shoegaze”. O διεθνής τύπος ομόφωνα λάτρεψε το άλμπουμ. Από το Uncut μέχρι το Pitchfork ,το NME και το Mixmag θεωρήθηκε από τις πολύ σημαντικές κυκλοφορίες του 2013 ενώ το διάσημο δισκάδικο Rough Trade το αποκάλεσε «το ηλεκτρονικό LP της χρονιάς» και το τοποθέτησε στη θέση νο. 4 με τα άλμπουμ της χρονιάς.Όλα αυτά έχουν εκτοξεύσει τη φήμη του Avery σε νέα επίπεδα και τον έχουν κατατάξει ανάμεσα στους djs με τη μεγαλύτερη ζήτηση αυτή την εποχή. Και όχι αδίκως μιας και το μοναδικό μείγμα του από electro, techno, house, electronica δεν απαντάται εύκολα. Ο Daniel Avery ήταν ήδη εξαιρετικός dj πριν γίνει γνωστός παραγωγός. Και αυτό το γνωρίζει ήδη το κοινό της Αθήνας μιας και έχει υπάρξει και στο παρελθόν προσκεκλημένος μας . Τώρα είναι η ώρα να γιορτάσουμε την επιτυχία ενός από τους καλύτερους φίλους του Yid!!Sid!! όπως του αρμόζει.

Website | http://www.danielavery.co.uk/
Facebook | http://www.facebook.com/danielmarkavery
Daniel Avery Twitter | http://www.twitter.com/danielmarkavery
Soundcloud | https://soundcloud.com/danielavery

Xosar (US) Η Χοsar (προφέρεται Ζόσαρ) ή αλλιώς Sheela Rahman μέχρι και πριν δύο χρόνια σπούδαζε sound design και εργαζόταν ως γραφίστρια στοSanFrancisco. Μέχρι που αποφάσισε να μετακομίσει στην Ολλανδία και να ηχογραφήσει το πρώτο της EP για λογαριασμό της δισκογραφικής L.I.E.S. του Ron Morelli. Aπό τότε μέχρι και σήμερα η ἀνοδός της στην ηλεκτρονική και dance σκηνή έχει υπάρξει το λιγότερο εντυπωσιακή. Βασιζόμενη σε έναν αμιγώς αναλογικό live ήχο στα set της (δεν χρησιμοποιεί laptop παρἀ μόνο αναλογικά synths και παλιά samplers και pads) έχει καταφέρει να δημιουργήσει τον δικό της χαρακτηριστικό ήχο τον οποίο και ονομἀζει “lofi surfer house”. Bαθιἀ επηρεασμένη σε ισόποσες δόσεις τόσο από το Detroit Technο του JeffMils όσο καικαι από την black metal αισθητική των Burzum, τα live set της κατατάσσονται στην κατηγορία των απρόβλεπτων όπως στο πρόσφατο δημοφιλές Boiler Roomset που παρουσίασε. Επιστρέφει επιβεβλημένα στη χώρα μας μόλις έξι μήνες μετά το πανηγυρικό κλείσιμο του ClubStage του Plissken Plisskën Fest 2013.

Website | http://www.xosar.com/
Facebook | https://www.facebook.com/X0SAR
X0SAR Twitter | https://twitter.com/x0sar
Soundcloud | https://soundcloud.com/xosar

Gallery