SOCIAL & CULTURAL EVENTS CONFERENCE & CORPORATE EVENTS THE HUB SCIENCE

Ψηφιακές Γειτονιές

20 Απριλίου 2013, 09:00

Q1: Τι είναι οι «Ψηφιακές Γειτονιές»;
Πρόκειται για το 1ο Event Μαμάδων & Μπαμπάδων Bloggers που διοργανώνεται στην Αθήνα στις 20/04 στον πολυχώρο The Hub Events. Ένα μοναδικό event που θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του blogging μέσα από τους ειδικούς! Να αναζητήσουν απαντήσεις σε κάθε τους απορία. Πρόκειται για ένα διαδραστικό συνέδριο που συνδυάζει τη γνώση με την εμπειρία και θα την μοιραστεί με όλους τους συμμετέχοντες… γιατί το πρώτο μάθημα που θέλουμε να δώσει είναι ότι: To να μοιράζεσαι είναι διασκεδαστικό

Q2: H ιδέα πίσω από τις “Ψηφιακές γειτονιές»;
Όλο και περισσότερες Ελληνίδες μαμάδες – αλλά και μπαμπάδες – ξεκινάνε το δικό τους blog για να μοιραστούν εμπειρίες, συναισθήματα και σκέψεις. Με συστατικά την αγάπη και τον ενθουσιασμό δημιουργούν τη δική τους προσωπική σελίδα. Έχουν παιδιά διαφορετικών ηλικιών, αλλά η πλειοψηφία τους ξεκινάει πριν ακόμη καν γεννήσουν το πρώτο τους παιδί ή όσο ακόμη αυτά είναι μωρά. Πολλές μαμάδες έχουν επιλέξει να αφιερωθούν και εξ’ολοκλήρου στην οικογένεια τους. Τους αρέσει πολύ το διάβασμα και ανατρέχουν στο internet για συμβουλές γύρω από το παιδί. Συμμετέχουν σε συζητήσεις που γίνονται σε διάφορα forums, blogs και social networks. Έχουν δυναμικό ταμπεραμέντο και ισχυρή άποψη και θέλουν να την μοιραστούν!

Q3: Υπάρχουν πραγματικά «Ψηφιακές Γειτονιές»;
Μα φυσικά και υπάρχουν. Καθένας από τους blogger έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκτά και το δικό του ξεχωριστό κοινό. Έχει ανθρώπους που τον διαβάζουν και γονείς που πιστεύουν στη γνώμη του. Στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο τους, τούς αρέσει να εκφράζονται μέσα από το γράψιμο. Αντλούν χαρά από τα σχόλια που θα αφήσουν ‘οι επισκέπτες’. Αναζητούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες που θα χαρίσουν ξεχωριστές εμπειρίες – τόσο σε εκείνες όσο και στα παιδιά τους. Αναζητούν λύσεις από την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη τους απορία. Αναζητούν εμπειρίες και συνήθως τα πάρτυ που διοργανώνουν ξεφεύγουν από τα τετριμμένα… αν δεν είναι ήδη μικρές υπερπαραγωγές.

Q4: Γιατί ένας blogger να συμμετέχει στις «Ψηφιακές Γειτονιές»;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι αλλά κυρίως για να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο του Blogging, να ενημερωθούν από παλαιότερους και πιο έμπειρους bloggers και να πληροφορηθούν για τις εξελίξεις και τα trends στο χώρο του blogging όχι μόνο στην Ελλάδα. Να αποκτήσουν τα εργαλεία για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα του δικού τους Blog και να ενημερωθούν γύρω από τεχνικά θέματα (templates, layout, hosting, φωτογραφίες, social media). Και φυσικά δεν θα πρέπει να παραλείψουμε και το κοινωνικό χαρακτήρα ενός τέτοιου event γιατί όλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά κι άλλους bloggers… να μάθουν από εκείνους ή και να βρουν κοινό έδαφος για συνεργασίες, να έρθουν σε επαφή με εταιρίες για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες αλλά και να δείξουν ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ την δύναμη και την επιρροή τους μέσα από την προβολή που θα πάρει αυτή η εκδήλωση στα παραδοσιακά ΜΜΕ.

Q5: Άρα οι “Ψηφιακές Γειτονιές” απευθύνονται αποκλειστικά σε bloggers;
Όχι μόνο. Απευθύνεται σε όλες τις Μαμάδες & Μπαμπάδες που θέλουν και σκέφτονται να δημιουργήσουν το δικό τους blog (ή portal). Σε όλους εκείνους που η λέξη blog ασκεί μία μαγεία στο άκουσμά της. Σε εκείνους που blog δεν σημαίνει fast food ενημέρωση, αλλά έκφραση κι ελευθερία. Σε όλους εκείνους που ταξιδεύουν καθημερινά μέσα στα ελληνικά blogs μαμάδων και μπαμπάδων, που οι bloggers είναι οι δικοί τους celebrities, το δικό τους καθημερινό talk με φίλους στην δουλειά ή στο οικογενειακό τραπέζι. Σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά γύρω από τους γονείς – ακόμη και δασκάλους, εκπαιδευτήρια, φροντιστήρια, σε ηλεκτρονικά καταστήματα, σε υπηρεσίες που απευθύνονται σε γονείς και παιδιά.

Q6: Έχει όμως ενδιαφέρον να συμμετάσχει κάποιος γονέας εφόσον δεν είναι ή δεν επιθυμεί να γίνει blogger;
Μα φυσικά αν αναλογιστεί κανείς ότι τα blogs είναι η νέα πηγή πληροφόρησης και επιρροής. Επιπλέον μπορεί να επιθυμεί να γνωρίσει έναν από τους bloggers που παρακολουθεί και διαβάζει και ίσως και να έχει ταυτιστεί. Φυσικά μην ξεχνάμε ότι το event θα έχει πλήθος από πρωτότυπες και καινοτόμες εκδηλώσεις και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες ομιλίες από ανθρώπους που έχουν ιστορίες για να εμπνεύσουν και να δώσουν ελπίδα και θετική ενέργεια σε όλους τους γονείς.

Q7: Μπορεί κάποιος γονιός να φέρει και το παιδί του μαζί στο event «Ψηφιακές Γειτονιές»;
Φυσικά έχουμε προβλέψει ώστε όλοι όσοι θέλουν να έχουν μαζί και τους μικρούς μας φίλους, να μπορούν το κάνουν, αφού θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, αρκεί να το δηλώσει στην φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος κατά την κράτηση του εισιτηρίου.

Gallery