SOCIAL & CULTURAL EVENTS CONFERENCE & CORPORATE EVENTS THE HUB SCIENCE

TEDxNTUA

17 Ιανουαρίου 2015, 09:00

Το Σάββατο, στις 17 Ιανουαρίου 2015 φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνουν το πρώτο συνέδριο TEDxNTUA.

Το θέμα της φετινής χρονιάς:
‘Αλυσιδωτές Αντιδράσεις’, ή αλλιώς ‘Chain Reactions’.

Τι είναι το TED
Το TED αποτελεί μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών (Ideas Worth Spreading). Ξεκίνησε πριν από 25 περίπου χρόνια στην Καλιφόρνια και μέσα στα χρόνια επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα αρχικά του προέρχονται από τις λέξεις Technology – Entertainment – Design, αν και η θεματολογία της εκδήλωσης έχει διευρυνθεί και πλέον παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες ιδέες ανεξάρτητα από τον τομέα εφαρμογής τους.
Στις εκδηλώσεις του TED προσκαλούνται διακεκριμένα πρόσωπα του πνεύματος και των επιστημών, τα οποία καλούνται σε περίπου 18 λεπτά να δημιουργήσουν παραγωγικό προβληματισμό στους θεατές.

Τι είναι το TEDx
Βασισμένο στο πρότυπο του TED, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και ανεξάρτητα οργανωμένων συνεδρίων αποτελούμενο από διαλέξεις, videos και ζωντανές παρουσιάσεις. Το ‘x’ στον τίτλο του υποδηλώνει ότι πρόκειται για ένα ανεξάρτητα οργανωμένο γεγονός, το οποίο ακολουθεί τη δομή του TED.


Τι είναι το TEDxNTUA
Το TEDxNTUA θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας δυναμικής πλατφόρμας ανταλλαγής ιδεών πάνω σε ζητήματα που αφορούν την τεχνολογία, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική πρόοδο. Πρόκειται για μια μεγάλη δεξαμενή σκέψης, η οποία αναδεικνύει την πληθώρα, αλλά και τη δυναμικότητα των ιδεών που αξίζει να διαδοθούν. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτει τη διάθεση για έρευνα και δημιουργικότητα που βρίθει στον ελληνικό χώρο. Το TEDxNTUA, συνδυάζοντας την διεπιστημονικότητα, την καινοτομία και της αλληλεγγύη, παρέχει τη δυνατότητα σε κάθε συμμετέχοντα, ομιλητή, ακροατή, διοργανωτή και εν γένει εμπλεκόμενο, να διατρέξει όλα τα στάδια μιας αντίδρασης και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας να βιώσει το γόνιμο προβληματισμό, να αναθεωρήσει τη θέση του στο κοινωνικό σύνολο και τελικά να αποτελέσει μία ύπαρξη ικανή να παράγει νέες ιδέες, με κατεύθυνση την εξέλιξη και την πρωτοπορία.

Ανακαλύπτοντας τις "αλυσιδωτές αντιδράσεις"
Συστήνοντας το TEDxNTUA, οι διοργανωτές γοητευμένοι από τη νομοτέλεια της κίνησης ενός domino και την ευαίσθητη αλληλεξάρτηση μεταξύ μικρών δράσεων και μεγάλων επιτευγμάτων, που αυτό υποδεικνύει, επιδιώκουν να κοιτάξουν βαθιά τους τρόπους με τους οποίους η ατομική δημιουργικότητα αλλάζει τον κόσμο γύρω μας. Για εκείνους το άτομο μπορεί να πυροδοτήσει προοδευτικές αλλαγές σε ένα Ίδρυμα, σε όλη την κοινωνία. Για εκείνους η πρωτοβουλία προκαλεί Αλυσιδωτές Αντιδράσεις, ικανές να ανατρέψουν την πορεία του κόσμου.

Στις 17 Ιανουαρίου 2015, μας καλούν να συνεργαστούμε και να αντιδράσουμε σαν άλλα χημικά στοιχεία σε μια μεγάλη δεξαμενή ιδεών με στόχο την δημιουργία καινοτόμων ιδεών με κατεύθυνση την πρωτοπορία.
Οι εννιά σχολές εφαρμοσμένων επιστημών του ΕΜΠ εκπαιδεύουν μηχανικούς με ευρύ φάσμα γνώσεων, που αποτελούν μεγάλο μέρος του τεχνολογικού δυναμικού της χώρας μας. Στόχος της διοργάνωσης είναι να προκαλέσει μια εστία κοινωνικού προβληματισμού και δημιουργίας μέσα στο Πολυτεχνείο, δίνοντας πνοή στην ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα που βάλλεται από την κρίση.
Με γνώμονα τη συνεκτικότητα των κλάδων της μηχανικής, το TEDxNTUA 2015, δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για μια μοναδική εμπειρία ΤED από νέους για νέους.

Εκτός από τις ομιλίες που αποτελούν το κύριο συστατικό της μέρας, όσοι παρευρεθούν στο Hub Events θα απολαύσουν μια ολοκληρωμένη TED εμπειρία, συμμετέχοντας στα παράλληλα δρώμενα και αλληλεπιδρώντας με τους τους συνέδρους, τους ομιλητές και όσους συμβάλουν στη διοργάνωση του TEDxNTUA


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TEDxNTUA 2015, τους ομιλητές και τα παράλληλα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της διοργάνωσης επισκεφτείτε:
http://tedxntua.com/
http://on.fb.me/1ASuFSu

Gallery